LCDproc development and user support list

Text archives Help


[Lcdproc] Re: new very interesting problem with HD44780 in 4bit


Chronological Thread 
  • From: marvin AT sitour.cz (Daniel Smolik)
  • Subject: [Lcdproc] Re: new very interesting problem with HD44780 in 4bit
  • Date: Fri Dec 7 07:53:02 2001

Joris Robijn wrote:
>
> On 4 Dec 2001, at 12:56, Daniel Smolik wrote:
>
> > Joris Robijn wrote:
> > >
> > > > I have found big problem with initializing my 16x2 display
> > > > in 4bit mode. I have solution but I don't know how my patch
> > > > work.
> > > > But now I have new problem that can help me solve this. I
> > > > have two displays (the same) but when I send string "p"
> > > > first displays "p"
> > > > but second "1/4". I try experiment with DelayMult and
> > > > DelayBus but nothing. Have anybody the same problem ?
> > >
> > > I think we have! Or is this a very new problem ? Version ?
> > Initialization it is old problem but "p" this is new :-). I
>
> Ah, check hd44780-charmap.h. It tells that a 'p' is replaced by a
> long 'p' char# 240. You can set it back to 112 ('p'). 113 ('q') is
> also replaced, by char# 241, you can set that one back too. If that
> solves the problem for you I think I need to make those changes in
> CVS too (I also have a display that cannot display the long 'p'
> correctly.
Yes, thanks it is now ok. Change it in CVS please.

Dan



--
Daniel Smolik
Sitour spol. s r.o.
mailto:marvin AT sitour.cz
"Micro$oft have performed an illegal operation and will be
shut down"




Archive powered by MHonArc 2.6.18.

Top of page